Contact
Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.
Contact formulier
Schade melden?
Schade is wel het laatste waar je op zit te wachten. Toch is het belangrijk om schade zo snel mogelijk bij ons te melden. Doe dit in ieder geval binnen 24 uur.
Ga naar het schadeformulierNieuws
Hoeveel eigen middelen moet ik inbrengen bij de aankoop van een woning?
Bij het kopen van een woning is het in de meeste gevallen vereist dat je eigen middelen (eigen geld) inbrengt. Het exacte bedrag aan eigen middelen dat je moet inbrengen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de kosten koper, maximale inkomen en eventueel de specifieke eisen van de geldverstrekker. Over het algemeen kunnen de eigen middelen bestaan uit:
- Spaargeld: Het is gebruikelijk dat de kosten koper en soms een deel van de aankoopprijs wordt gedekt door spaargeld. Dit kan bijvoorbeeld jouw eigen opgebouwde vermogen zijn dat je wilt gebruiken als aanbetaling voor de woning, maar kan natuurlijk ook een schenking van ouders betekenen.
- Kosten koper: Naast de aankoopprijs van de woning moet je ook rekening houden met de zogenaamde “kosten koper”. Dit zijn extra kosten, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten, makelaarskosten, financieel advieskosten en eventuele taxatiekosten. Als je je eerste woning koopt dan moeten deze kosten bijna altijd met eigen middelen worden betaald omdat je maximaal de koopsom kunt financieren middels een hypotheek bij een bank.
Als je al een woning hebt en de woning kunt verkopen met winst kan het zijn dat je de kosten koper niet met eigen middelen hoeft te betalen maar middels deze winst van de verkoop van je oude woning (vaak middels een overbruggingshypotheek op de oude woning). - Eigen middelen voor eventuele dubbele lasten: Als je al een woning hebt en een nieuwe woning hebt gekocht kan het zijn dat je een periode dubbele lasten hebt. Dit omdat je je oude woning nog niet verkocht hebt maar wel al de nieuwe woning hebt gekocht. De bank vindt het belangrijk dat je door deze dubbele lasten niet financiële problemen komt en wilt dan ook zien dat je deze mogelijke dubbele lasten gedurende 12 maanden door middel van eigen middelen kunt betalen.
Het is belangrijk om te vermelden dat het precieze bedrag aan eigen middelen dat je moet inbrengen kan variëren, afhankelijk van jouw situatie en de geldverstrekker. Sommige geldverstrekkers kunnen bijvoorbeeld naast de kosten koper eisen dat je een minimumpercentage van de aankoopprijs bijvoorbeeld 10% of 20% middels eigen geld financiert.
Neem vandaag nog contact op met All for Finance om een afspraak te maken met een van onze hypotheekadviseurs. Zij kunnen je helpen bij het beoordelen van jouw situatie en je voorzien van advies op maat met betrekking tot de benodigde eigen middelen voor jouw woningaankoop.
Lees ook
Lees op onze nieuwspagina meer over actuele onderwerpen.