Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schade
Sluiten

Schade melden?

Schade is wel het laatste waar je op zit te wachten. Toch is het belangrijk om schade zo snel mogelijk bij ons te melden. Doe dit in ieder geval binnen 24 uur.

Ga naar het schadeformulier

Woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering

Als je ontslagen wordt, kun je een WW-uitkering aanvragen. Je krijgt dan voor een bepaalde tijd een uitkering. Hoelang je de uitkering krijgt, hangt af van hoe lang je gewerkt hebt (het zogenaamde arbeidsverleden).

Ben je verwijtbaar werkloos? Bijvoorbeeld omdat je op staande voet ontslagen bent omdat je hebt gestolen? Dan heb je geen recht op een WW-uitkering. Als je zelf ontslag neemt, heb je helaas ook geen recht op een WW-uitkering.

Heb je recht op een WW-uitkering? Dan krijg je per gewerkt jaar een halve maand uitkering. Als je 10 jaar gewerkt hebt, heb je dus recht op maximaal 5 maanden. De hoogte van de uitkering is 70 tot 75% van je laatst verdiende salaris maar met een maximum van het maximum dagloon wat neer komt dus op €46.876,-

Met een uitkering kun je vaak je vaste lasten nog wel betalen, maar je inkomsten zijn een stuk lager dan voorheen.

Om je inkomen weer aan te vullen tot 100% kun je een woonlastenbeschermer afsluiten. Je kunt een woonlastenbeschermer op ieder moment los van je hypotheek afsluiten. Goed om te weten is dat er wel vaak een wachttijd van een half jaar of langer geldt. Word je binnen deze periode werkloos? Dan heb je dus geen recht op uitkering. Het voordeel van een woonlastenbeschermer is dat je zelf bepaalt welk bedrag je verzekert. Het nadeel is echter dat het een duur product is met veel uitsluitingen en beperkingen. Kijk hier dus goed naar voordat je dit product afsluit. Als je een financiële buffer hebt kun je er ook voor kiezen om dit risico niet te verzekeren omdat je het risico zelf kunt dragen mits er dus voldoende spaargeld is.

Tips en tricks

Woonlastenverzekering vs. arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is bedoeld om inkomensverlies af te dekken als je arbeidsongeschikt raakt. De woonlastenverzekering is gekoppeld aan je maandlasten. Je krijgt met een woonlastenverzekering bij werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid een bedrag uitgekeerd dat voldoende moet zijn om je woonlasten te betalen.

Vaak wordt een arbeidsongeschiktheidsverzekering aangeraden aan zzp’ers. Je bent dan namelijk niet zeker van twee jaar doorbetaling bij ziekte door je werkgever, wat wel zo is als je in loondienst werkt.

Wist je dat

1 op de 4 werknemers tijdens het werkende leven langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt raakt.

FAQ

Veelgestelde vragen

Intro tekst

Welke verschillende dekkingen zijn er?

Je kunt bij deze verzekering kiezen uit verschillende dekkingen. Wil je bijvoorbeeld een woonlastenverzekering bij werkloosheid én arbeidsongeschiktheid afsluiten of alleen bij arbeidsongeschiktheid? En wil je dan een bedrag uitgekeerd krijgen vanaf het moment dat je ziek of werkloos bent of pas later? Allemaal keuzes die je kunt maken als je zo’n verzekering afsluit.

Welke verzekeringen heb jij nodig?

Wil je weten waar jij goed aan doet qua verzekeringen? Welke verzekeringen heb je nodig, en welke niet? Onze adviseurs kunnen uitzoeken of een woonlastenverzekering en diverse andere verzekeringen in jouw geval nuttig zijn.

Neem contact met ons op

voor een vrijblijvende kennismaking

Onze specialisten staan voor u klaar. Een kennismaking kan bij ons op kantoor maar een belafspraak of videocall behoren ook tot de mogelijkheden.