Contact
Sluiten

Contact

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schade
Sluiten

Schade melden?

Schade is wel het laatste waar je op zit te wachten. Toch is het belangrijk om schade zo snel mogelijk bij ons te melden. Doe dit in ieder geval binnen 24 uur.

Ga naar het schadeformulier

Overlijdensrisicoverzekering

Zorgen voor uw nabestaanden

Koop je samen met je partner een woning dan zijn beiden inkomens vaak nodig om de hypotheek te kunnen betalen. Daarom is het belangrijk om goed te weten welk inkomen er resteert mocht je partner komen te overlijden.

Per situatie is dat namelijk anders en kan ook nog gedurende je leven veranderen. Of je de hypotheek nog kan betalen hangt af van:

  • Je eigen inkomen: kun je 100% door blijven werken of zul je een dag minder moeten of willen werken om er te zijn voor de kinderen
  •  Nabestaande pensioen: als je partner in loondienst is en een pensioenregeling heeft ontvang jij meestal een levenslange nabestaande pensioen plus een wezenpensioen. Wel moet je zijn aangemeld bij de pensioenuitvoerder van je partner, dus belangrijk om dat te controleren. Als je partner switcht van baan of voor zichzelf gaat beginnen valt het nabestaande en wezenpensioen weg. Het is daarom belangrijk om van tijd tot tijd contact te hebben met je adviseur en zulke wijzigingen door te geven omdat er opnieuw naar dit risico gekeken moet worden.
  • Vermogen: Is er vermogen om de hypotheek mee af te lossen zodat de maandlasten omlaag gaan en betaalbaar blijven met alleen jouw inkomen.
  • ANW- uitkering, niet iedereen komt in aanmerking voor deze uitkering dus belangrijk om samen met de adviseur vast te stellen of je hiervoor in aanmerking komt.

Samen met je adviseur stel je vast welk inkomen er resteert als je partner komt te overlijden en of dat inkomen voldoende is om niet alleen de maandlasten te kunnen betalen maar ook om het zelfde te kunnen doen als met beiden inkomens.

In veel gevallen zal het inkomen flink lager zijn en is er onvoldoende vermogen om deze daling op te kunnen vangen. In dat geval sluit je een overlijdensrisico verzekering. Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit. Dit bedrag kan worden gebruikt om de hypotheek mee af te lossen maar kan ook worden gebruikt om maandelijks het inkomen mee aan te vullen

Veel kosten blijven even hoog ondanks dat je partner er niet meer is, zoals het levensonderhoud van je kind, de boodschappen, de kosten van een auto, hypotheek lasten en de energiekosten.

Daarom kijken we bij All for Finance verder dan alleen naar de lasten van de hypotheek. We willen ervoor zorgen dat de nabestaande(n) op gelijke voet kunnen blijven leven. Het verlies van een geliefde is al erg genoeg en daarom is het belangrijk dat er geen financiële zorgen zijn voor de nabestaande en bijv. in de woning kunnen blijven wonen.

Kan ik besparen op mijn overlijdensrisicoverzekering?

 


Tips en tricks

Verschillende vormen van de overlijdensrisicoverzekering

Er zijn verschillende vormen van overlijdensrisicoverzekering: de gelijkblijvende, lineair dalende en annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Het verschil zit in de hoogte van uitkering tijdens de looptijd.

Waarschijnlijk kan je besparen op je huidige premie

In de afgelopen jaren hebben veel verzekeraars de premie op hun overlijdensrisicoverzekering verlaagd. Het is dus mogelijk dat je premie verlaagd kan worden.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering hebben beiden te maken met je overlijden. Toch zijn het twee heel verschillende verzekeringen. Een uitvaartverzekering sluit je af voor de kosten van je uitvaart. Een overlijdensrisicoverzekering voorkomt dat je nabestaanden met extra kosten te maken krijgen als jij overlijdt. Bijvoorbeeld kosten van een hypotheek.

Hoe hoog is de uitkering die ik nodig heb?

Voor welk bedrag je je moet verzekeren, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld de hoogte van je vaste lasten (huur/hypotheek en de kosten van energie/water, verzekeringen en een auto) en variabele lasten (huishoudelijke uitgaven, kleding en vakanties).

Laat onze adviseurs je hierin adviseren.

Neem contact met ons op

voor een vrijblijvende kennismaking

Onze specialisten staan voor u klaar. Een kennismaking kan bij ons op kantoor maar een belafspraak of videocall behoren ook tot de mogelijkheden.